© All rights reserved MODY

מכניסים את הגליל הביתה : הצצה למתחם אירוח מפנק בבוסתן הגליל

מעוצב בקפידה תוך הערכה גדולה לטבע ולסביבה, משפחתי ואינטימי, אך גם מרווח ומזמין, הפרויקט הייחודי שתוכנן ועוצב ע"י לימור בן הרוש, מפגיש בין אהבה גדולה לאירוח, לבין חמימות משפחתית ואווירה טבעית, על רקע הנופים הקסומים של הצפון, מרחק נגיעה מהים.

בבוסתן הגליל , מושב ירוק וססגוני בצפון הארץ , הסתיים לא מכבר פרויקט מיוחד, המהלך על הקו הדק שבין פנים לחוץ בתיאום מדויק. עיצוב פנים טבעי ומוקפד, המשרה אווירה אוורירית ונינוחה, מחבר בין חיי משפחה תוססים, אינטימיות ומרחב אירוח כפרי ייחודי.

חוויה של טבע ומרחבים ירוקים

בפרויקט תוכנן ועוצב בית פרטי רחב היקף , בקו ראשון לים, הכולל בית ראשי ולו נלווים שלושה בתי אירוח  (צימרים)  , חדר כושר ובר המשקיפים  לבריכה בגודל 60 מ"ר.

הבית תוכנן עבור משפחה גדולה, חובבת אירוח ואירועים ועל כן בעיצובו ניתן דגש מיוחד לסגנון החיים המשפחתי, בו חיי המשפחה מתמקדים בחוץ, לצד יצירת חוויה ייחודית, מרווחת ושופעת צמחיה, בעלת זיקה למוזיקה וקולינריה.

אווירה טבעית ומבט לבחוץ, גם במרחב הפנימי – מגשימים חלומות בעיצוב מדויק

מתוך רצון להכניס את הטבע פנימה ולהשרות אווירה טבעית ואוורירית, טושטש הקו שבין חוץ לפנים באמצעות עידון הכניסה לבית וקלילות עיצובית המתבטאת בצבעים ובצורה. על מנת ליצור אווירה פנימית מוארת , נבחרו חלונות פתוחים וגדולים אשר דרכם נכנס אור טבעי. החלונות גבוהים ופתוחים, פניהם לאזור הבריכה כך שכבר מהפתיחה הראשית של דלת הכניסה  , ניתן להתרשם ממנה ומאזור האירוח המרווח המותירים תחושה חמימה של אור לצד אווירה ייחודית.

בהיר לצד כהה – אלגנטיות ואינטימיות

על מנת ליצור תחושת בהירות ועיצוב נקי, נצבעו קירות הבית כולם לבן למעט קירות הבטון . לצדם, בכדי לייצר תיחום ואלגנטיות, נבחרו חלונות בגוון שחור, המשרטט קו מעודן בין הפנימי לחיצוני. קיר הבטון נולד בתהליך הבניה מתוך רצון לבנות הפרדה מעודנת בין החלל התוסס והדינמי בפינת האוכל, לבין חדרי השינה, חללים שקטים ואינטימיים יותר.

מעוף הנשר – זיו שחף

הגשרים המרחפים נעשו בעיצובו האישי והמרהיב של האומן זיו שחף. הגוון השחור נבחר בכדי ליצור המשכיות לגווני החלונות. הבחירה במדרגות המרחפות נעשתה תוך הרבה כבוד לנוף המרשים, לחלל הפתוח ולים הנגלה לנו בעמידה על הגשר. התאורה התלויה מגובה 7 מ' מתכתבת בקלילות ובחומרים עם הגשר המרחף ויוצרת תחושת ריחוף ואווריריות.

 

המטבח – מרחב גדול אשר בליבו המשפחה

מכיוון ומדובר במשפחה גדולה, הנעה סביב אירוח ואהבה גדולה לאוכל, נבחר משטח עבודה גדול ורחב המאפשר בישול והווי משפחתי. המטבח מיובא מאיטליה, תוצרת חברת "דדה" בצבע גרפית משולב עם עץ, כמו כן, נבחרו משטחי שיש גרניט פורצלן וכיור מובנה. מוצרי החשמל אינטגרליים כולם , כך שהם משתלבים בהרמוניה מושלמת בסביבת המטבח.

שולחן האוכל יוצר ע"י בעלי הבית בהשראת פינות אוכל בסגנון איטלקי : כיסאות חומים המצטרפים לפלטת שולחן הצבועה לבן ובעלת גידים בגוונים חומים. בפינת האוכל נבחרה תאורה אוורירית וקלילה בצבע שחור המתכתב עם המדרגות והחלונות השחורים.

הסלון – חיות וחמימות

חלל הסלון מפגיש בין הצורך לייצר אווירה חמימה ורגועה, לבין הרצון לשמור על חיות וגוון. לשם כך נבחרו צבעים בהירים, רכים ונעימים , לצד קריצה של צבע בדמות הגוון הורוד בייבי.

חדרי השינה והרחצה: רכות טבעית

משיק לסגנון הכללי, חדר השינה עוצב ברכות חמימה, תוך שימוש בחומרים קלים וטבעיים. בטון חשוף וריצפת עץ פרקט , מייצרים אינטימיות וגולמיות נעימה.

חדר הרחצה בחדר ההורים מהווה מרחב ייחודי ודרמטי באמצעות שימוש באריחים כהים  בגוון שחור פחם, לצידו ארונות אמבטיה, אשר מיוצרים מגרניט פורצלן ובשילוב הכיור, מתווים משטח אחיד ומרשים. עוד בחדר הרחצה, אסלה סמויה בצבע שחור וברזים בגוון ברונזה, המעניקים מראה אלגנטי ובולט, גם יחד.

בכדי להאיר את החלל נבנתה תאורה בתוך הנמכת תקרת הגבס., באופן היוצר אפקט רך ומזמין. בחדרי הרחצה של הילדים נבחרו צבעים בהירים בגווני לבן טבעי היוצרים מראה נקי.  בנוסף , נבחרו ברזים שחורים. שיש וכיור מובנה בגוון בהיר וכן אסלה סמויה בצבע לבן.

בשירותי האורחים האלגנטיים נוספו אסלה שחורה וברזים של גסי, על רקע אריחים בגוון שחור  

MODY בפרוייקט: כלים סניטריים, חיפויים ואריחים פנים וחוץ.

 

לימור בן הרוש, הנדסאית ואדריכלית, מתמחה בעיצוב ותכנון בתים פרטיים ,דירות מגורים ,וילות יוקרה, חנויות, בניני משרדים ועסקים.

"הקשבה ללקוח והבנת צרכיו הם הדברים הראשונים המובילים להצלחה בפרויקט"

צילום פרוייקט: שי אפשטיין

Top